Site Loader

Tips voor kopen van gebruikte auto

Of u nu een dealer of particulier winkelt, het kopen van een gebruikte auto zal onderhandelen. Niet iedereen geniet van het idee, maar met een paar tips en trucs kom je ongedeerd door.

Ken de auto die je wilt. Doelloos ronddwalen in een auto kan leiden tot een imperfecte voertuigmatch. Vind specifieke auto’s online voordat u naar dealers gaat. Als het een aanzienlijke afstand is, overweeg dan om van tevoren te bellen om te controleren of de auto nog op voorraad is. Dealers houden hun websites vaak up-to-date, maar dit gebeurt niet in realtime.

Overweeg auto’s met een hoog volume. Als u op zoek bent naar een voertuig dat regelmatig in de duizenden verkoopt, heeft u veel meer koopkracht. U kunt er een vinden die dichter bij uw specificaties staat – en u zult het vertrouwen hebben om weg te lopen, wetende dat er een andere vermelding op AutoTrader of Craigslist-advertentie is met een bijna identiek product.

Bekijk de auto historie voor je een auto kopen gaat

Weet wat het waard is. Als u een auto in gedachten heeft, onderzoek dan online de waarde ervan. Verschillende sites geven dealer- en particuliere nummers, aangepast aan uw regio. Probeer er een paar om een betere gemiddelde prijsklasse te ontwikkelen.

Vraag om records.  Servicerecords en een voertuiggeschiedenisrapport zijn misschien geen ijzersterk bewijs van de schadehistorie van auto, maar ze werpen wel licht op het leven dat het heeft geleid. Bevestiging van belangrijk onderhoud zoals een distributieriem, koppeling of ander duur werk kan een onderhandelingsinstrument zijn en u helpen anticiperen op toekomstige bedrijfskosten. U kunt via de kentekencheck eigenaar opvragen en nog meer informatie vinden.

Wees voorbereid om te lopen. Of neem in ieder geval de tijd om uw aanbod te laten sudderen. U hoeft niet intensief te onderhandelen, maar blijft binnen het bereik dat u bereid bent te besteden. Als dat niet naar tevredenheid is, blijf dan kalm en erken de impasse. Zorg ervoor dat de verkoper uw contactgegevens heeft en bedank hem of haar voor hun tijd. Als ze je bluf niet roepen en de onderhandelingen niet opnieuw openen, dan is dat maar zo. Je bent in ieder geval niet onder druk gezet om een onaangenaam aanbod te accepteren.

Winkel op het juiste moment.  Er is enige waarheid over betere deals aan het einde van de maand, maar er zijn andere momenten waarop dealers flexibeler kunnen zijn. De vakanties zijn over het algemeen langzamere tijden omdat consumenten zich bezighouden met ander winkelen. Voor dealers in koude en besneeuwde streken gaat de traagheid door gedurende de wintermaanden.

Derek Garcia