Site Loader

Men kan op elk moment een lening zonder BKR aanvragen in afwachting van een snelle, probleemloze en ongedekte financiering voor welk doel dan ook. Het verificatieproces in de woning en op kantoor gebeurt fysiek binnen 2/3 dagen na indiening van alle vereiste documenten. Er wordt een gelijktijdige kredietcontrole uitgevoerd om de krediethistorie van de aanvrager in de toegepaste bank te achterhalen, net als bij andere banken. Als alle controles positief zijn, heeft de kredietfunctionaris normaal gesproken een telefonisch of fysiek gesprek met de aanvrager op zijn kantoor/werkplek.

Als het gesprek positief is, moet de aanvrager een overeenkomst ondertekenen en ook PDC’c (Post Dated Checks) of een autorisatie voor ECS (Electronic Clearing System) overhandigen. De aanvrager krijgt over het algemeen ofwel een direct tegoed op zijn rekening, ofwel ontvangt hij binnen 2/3 werkdagen na de uitvoering van de overeenkomst een Concept. Het gehele proces kan 5/7 werkdagen in beslag nemen.

WIE KAN EEN AANVRAAG INDIENEN?

Particulieren in loondienst en zelfstandigen, vennootschappen voor partnerschap, Pvt. Ltd. en Deemed Ltd. kunnen een aanvraag indienen.

Wat zijn de inkomenscriteria voor werknemers?
Een persoon in loondienst moet een minimum NTH (Net Take Home Salary) van Rs. 20000/- p.m. hebben.

Wat zijn de inkomenscriteria voor zelfstandigen?

Minimuminkomen van Rs. 2. 5 tot Rs. 3 lakh per jaar is de geaccepteerde norm.

Wat is het minimum en maximum leenbedrag?

Het minimum leenbedrag in loondienst is Rs. 50, 000/- en maximaal Rs. 15 lakh. Voor zelfstandigen is het minimum leenbedrag Rs. 1 lakh en maximaal 20 lakh.

WAT ZIJN DE LEEFTIJDSCRITERIA?

Voor werknemers is de minimumleeftijd 21 jaar en maximaal 60 jaar.
Voor zelfstandigen is de minimumleeftijd 25 jaar en maximaal 65 jaar.

Is er geen inkomensbijslag beschikbaar?

Ja, werknemers en zelfstandigen kunnen een aanvraag indienen op basis van een bestaande persoonlijke lening, autolening en woningkrediet, waarvoor minimaal 9/12 EMI’s zijn betaald.

WAT IS HET LEENCONTRACT?

De minimale looptijd van de lening is 1 jaar en maximaal 5 jaar.

  1. Zijn er zekerheden of borgstellingen nodig voor een persoonlijke lening?
  2. Voor een persoonlijke lening is geen zekerheid, hypothecaire zekerheid, borgstelling of hypotheek nodig.

Kan een persoon die op huur verblijft een aanvraag indienen?

Ja, aanvragers die verblijven in een eigen, gehuurde of bedrijfsmatige accommodatie kunnen een aanvraag indienen. In geval van een huur/verhuurde, door het bedrijf verstrekte accommodatie kan een bewijs van een permanent verblijfsadres worden verlangd.

Derek Garcia